Followers

ziddu

Wednesday, February 24, 2010

Kita Mempunyai Hak untuk Berbeza Pandangan


Dua tiga hari ini aku dihujani dengan pelbagai reaksi dari posting sebelum ini (Transfer Factor Lebih Testimoni dari Saintifik?). Beberapa komen membina dan ada juga yang menghina daku terima dari facebook, email dan shoutbox. Terima kasih kembali kepada semua rakan. Rasanya posting yang aku buat bukannya bernada menghina mana-mana produk. Aku cuma berfikir sendirian dan menulis kerana diterjah dengan satu fakta yang antagonis dengan diri selama ini. Mana pernah aku dengar orang kata dengan mengambil ubat sekian-sekian 'completely' Kencing manis hilang dan tak perlu makan ubat hospital. Jika lah benar seperti yang dikatakan itu kenapa KKM tidak masukkan dalam bluebook dan aku boleh prescribe kepada semua pesakit kencing manis dibawah jagaan ku. Sampai ada seorang makcik dah frust dengan ubat yang aku bekalkan setiap bulan. That's why aku tanya bersendirian dalam blog beberapa soalan tu. Adakah pernah ada dibuat kajian head to head TF tu seperti dalam kes ALLHAT Study atau UKPDS study? Inilah kajian saintifik yang aku maksudkan.
Sebenarnya aku bukanlah orang sombong atau tidak terbuka minda. Tapi kalau ada orang nampak aku sedemikian perbetulkan diri ni supaya benar dengan jalan yang Allah redhai. Aku insan biasa yang mencari-cari ruang ilmu di alam buana ini. Aku pasrah...
...Sesungguhnya hikmah itu sesuatu yang hilang dari kaum muslimin...maka kejarkanlah.
Setiap dari kita ada hak untuk berbeza pendapat dan pandangan yang tidak menyentuh akidah. Tapi aku percaya kita tidak akan bertelagah dari menyatakan bahawa Tuhan itu Satu, Al Quran itu Satu dan Nabi Muhammad itu satu.

1 Responses to “Kita Mempunyai Hak untuk Berbeza Pandangan”

Aidil Alias said...
Tue May 22, 02:36:00 AM

sALAM, MINTA MAAF, SY FIKIRKAN CORETAN INI 2012, RUPANYA 2 TAHUN YG LEPAS.. ADAKAH DR TELAH MEMBANTU PESAKIT DGN TF INI ATAU MASIH DGN UBAT ?
Saya tidak mengatakan TF ini merawat penyakit. tidak sama sekali. TF TIDAK merawat penyakit.
ALANGKAH BAIKNYA JIKA KITA DPT SAMA2 MBANTU MAKCIK, PAKCIK, BAYI DAN SESIAPA SHJ DGN TF INI.
Sy pernah dgr ttg ayat ini 'ubat yg memudaratkan adalah haram jika kita teruskan, lagi lah kpd org yg telah mengetahui kemudaratan itu'.. adakah ianya benar Dr? Jika ya....... Dr boleh hubungi sy bila2 masa, mungkin utk secawan teh o :) insyaAllah 0104303009


Post a Comment

Networkedblog